Ordo Iuris

Ugrožen je javni red i mir – Državno odvjetništvo na potezu!

Ovih dana je Ordo Iuris zaprimio potvrdu od Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu da će navedeno tijelo postupati po kaznenoj prijavi protiv Matije Babića zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju prema vjernicima, te da će Zaklada o meritornoj odluci biti pravovremeno obaviještena.

Podsjećamo, Ordo Iuris je dana 23. prosinca 2020. godine podnio novu kaznenu prijavu protiv Matije Babića, osnivača portala Index.hr, zbog javnog i eksplicitnog pozivanja na likvidacije građana RH, te na uništavanje crkava i državne imovine, i to ni manje ni više nego uoči Božića.[1]

Svjesni kakav je negativan i opasan presedan u javnoj komunikaciji uspostavio g. Babić, obećali smo hrvatskoj javnosti da nećemo odustati od kaznenog progona i zadovoljenja pravde.

Stoga, u ovom slučaju, kao i u onom kada se g. Babić verbalno iživljavao nad vjernicima za vrijeme Uskrsa 2020. godine[2], očekujemo profesionalnu i transparentnu istragu i podizanje optužnice protiv spomenutog osumnjičenika koji jednostavno ne prestaje narušavati javni red Republike Hrvatske.

U Zagrebu, 28. siječnja 2021.


[1] https://ordoiuris.hr/kaznena-prijava-protiv-matije-babica-zbog-novog-poticanja-na-mrznju-i-nasilje/

[2] https://ordoiuris.hr/stopkrscanofobiji/