Ordo Iuris

Tko smo mi!

ORDO IURIS – ZAKLADA ZA PRAVNU KULTURU

Zašto Ordo Iuris?

Svakodnevno se suočavamo s različitim radikalnim ideologijama koje agresivno sumnjaju u postojeći društveni poredak. Takve ideologije nisu usmjerene na poboljšanje ili ozdravljenje društva, već umjesto toga žele uništiti njegove temelje, uključujući i temelje Hrvatske koji su jasno potvrđeni i prihvaćeni Ustavom Republike Hrvatske.

Vjerujemo da postoji prijeka potreba za aktivnom uključenošću pravnika u obrani Ustava. Iz toga razloga, vodimo se idejom pravnog poretka – ordo iuris.

Pravo je suviše složeno područje da bi se predstavljalo kao puki skup pravila ili pozivalo isključivo na autoritet prirodnoga prava. Sudjelovanje pravnika u pravu mora uzeti u obzir kontekst koji su stvorili zasebni pravni regulatorni sustavi, pravnu praksu i, šire, cjelokupnu kulturu. Zato je Ordo Iuris – zaklada za pravnu kulturu.

Uzimajući u obzir složenost pravnoga sustava, želimo da Ordo Iuris skladno povezuje različite vrste djelovanja za promicanje reda u društvenom životu i pravnim poslovima. Zato u svojem djelovanju kombiniramo akademsku i stručnu aktivnost sa sudjelovanjem u parnicama, kao i obrazovanje mladih pravnika. Također, vjerujemo da je društvu jednako važno predstaviti istinite i vjerodostojne informacije o promjenama koje se događaju u suvremenoj pravnoj kulturi. Iako to zahtijeva korištenje različitih komunikacijskih kanala, uvijek težimo za vrhunskom kvalitetom u svim našim nastojanjima i uvjereni smo da su naši napori vrijedni truda.