Ordo Iuris

Ordo Iuris Poljska i Ordo Iuris Hrvatska – odlučno i zajedno u borbi protiv globalističkih tendencija

Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris gostovala je u mjesecu ožujku 2024. godine u Poljskoj, kod velike, ugledne i moćne sestrinske organizacije Institut za pravnu kulturu Ordo Iuris.

Pravnici iz Hrvatske imali su prilike iz prve ruke vidjeti organizaciju i rad jedne od vodećih pravnih organizacija u Europi, razmijeniti iskustva i kreirati zajedničke projekte s ciljem borbe protiv proabortivnih, antiobiteljskih i antiljudskih globalističkih agenda koje sve više uzimaju maha u Europi i svijetu.

U nekoliko dana boravka u Poljskoj susreli smo s predsjednikom Instituta Ordo Iuris Jerzy Kwaśniewskim i njegovim kolegama, prijateljima iz američkog The Heritage Foundation te smo dali intervjue za vodeće poljske medije, Radio Wnet, televizije Polonia Christiana i TV Republika te novine wPolityce našeg Gorana Andrijanića.

U intervjuima smo naglasili pripadnost Hrvatske kršćanskoj Europi, što potvrđuje njena bogata povijest, od godine 879. i priznanja državne neovisnosti Hrvatske kneževine od pape Ivana VIII. preko održanja i razvitka državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost kroz devet stoljeća sve do Ustava Republike Hrvatske iz 1990., međunarodnog priznanja 1992. i pobjede hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.

Naglasili smo da je gore navedeno temelj i zalog za prosperitetnu budućnost Hrvatske, a Ordo Iuris Hrvatska odlučno će braniti ustavnopravni poredak RH i temeljna ljudska prava, od kojih je prvo pravo na život od začeća do prirodne smrti. U tu svrhu već smo pokrenuli sudske postupke protiv pojedinaca i skupina koje vrijeđaju temeljne ustavne vrednote RH, objavili pravne analize o unutarnjim i međunarodnim pravno-političkim kretanjima te pokrenuli peticije kako bi probudili narod da ustane u obranu ustavnih i Bogom danih prava.

Stoga Vas pozivamo da podržite naš rad financijskom potporom putem donacija i moralnom potporom tako da nas „zapratite” na društvenim mrežama Telegram, X, Facebook i Instagram.

U ovoj borbi ne možemo sami napraviti promjene, nego jedino zajedničkim snagama, našim pravničkim znanjem i iskustvom i Vašom financijskom i moralnom potporom.

 

Hvala Vam unaprijed!

 

Tim Ordo Iuris Hrvatska