Ordo Iuris

Kaznena prijava Sandri Benčić zbog protuzakonitog djelovanja i podnošenja lažne kaznene prijave protiv ravnateljice CZSS Zagreb

Kaznena prijava Sandri Benčić zbog protuzakonitog djelovanja i podnošenja lažne kaznene prijave protiv ravnateljice CZSS Zagreb 

Pred Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske u Zagrebu Građanska inicijativa „Za prava djeteta“ danas je održala konferenciju za medije. U ime inicijative nastupili su pravnici Karlo Novosel i Filip Đekić. Donosimo sažetak njihovih poruka. 

Pravnik Filip Đekić ukazao je na to da se u ovom slučaju zapravo radi o suptilnoj prijetnji Tatjani Brozić Perić i svima koji rade u CZSS-u. Prijetnja otprilike glasi ovako: Ako ne budete postupali kako mi LGBT aktivisti i lobisti želimo, uz pomoć određenih medija i stranaka te zastupnika koji su naša produžena ruka, prisilit ćemo vas na to zlorabeći pri tom pravna sredstva. „To je kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda“, istaknuo je. 

Pri tom je izrazio i sumnju u to da se itko od dežurnih dušebrižnika zapitao kako je djeci, obitelji Tatjane Brozić Perić, jer se, smatra, razmišlja samo o nametanju LGBT ideologije: „Njihovi ideolozi i proroci tzv. toleratnosti zastrašuju svakoga tko je prepreka, poput spomenutih djelatnika CZSS-a, s ciljem obeshrabrivanja u slijeđenju zakona i postupanja u najboljem interesu djeteta. Svaki građanin dobre volje mora se tome usprotiviti jer zaposlene u CZSS-u plaćaju građani s ciljem brige za najbolji interes djece i drugih potrebitih. Stoga, treba se ravnati po onoj latinskoj – pošteno živi, drugog nemoj povrijediti, svakom daj što mu pripada. U ovom slučaju službenicima mir i slobodu da postupaju u skladu sa zakonom, a djeci odgovarajuću zamjenu za biološkog oca i majku“ – zaključio je Đekić.