Ordo Iuris

Eksperimenti nad djecom – dopuštanje istospolnim parovima da udome i posvoje djecu jest uvođenje pedofilije na mala vrata

Prošlog je tjedna pokrenuta žučna rasprava na temelju izjave ministra zdravstva Vilija Beroša kako je za djecu prihvatljivije biti u domu, ako tamo vlada zdravo okruženje, nego boraviti s istospolnim udomiteljima. Zbog te su rečenice u napad na g. Beroša krenuli heterofobni(1) LGBT pojedinci i udruge uz svesrdnu pomoć medija.

Jedan od aktivista udruge Dugine obitelji Mladen Kožić, poznat po instrumentalizaciji institucije udomiteljstva u svrhu LGBT propagande, izjavio je kako ministar Beroš nije upoznat s mišljenjem struke koja je, navodno rekla, da ne postoji razlog da se tzv. duginim obiteljima ne dopusti da budu udomiteljske obitelji. Kožić je u istom intervjuu čak i citirao Konvenciju o pravima djeteta, dio u kojem dijete ima pravo na obitelj, pritom zaboravljajući da to treba biti obitelj koja je u najboljem interesu djeteta. No posebno je problematično pozivanje dotičnog na struku, jer ne precizira na koju struku i stručnjake točno misli?

U Berlinu su ovih dana objavljene nove informacije o djelovanju „struke“, koja je posljednjih 40 godina dopuštala pederastima(2) da udomljavaju djecu i istu seksualno zlostavljaju, o čemu je Ordo Iuris već objavio članak.(3) Predmet studije je tzv. Kentlerov eksperiment u Zapadnom Berlinu započet 70-ih godina prošlog stoljeća, nazvan po Helmutu Kentleru (1928.-2008.).(4) Dotični je „stručnjak“ odgovoran za smještaj udomiteljske djece kod pederasta za koje je tvrdio da su posebno ljubazni udomitelji. Isti su istodobno seksualno napastvovali svoje štićenike i primali naknadu za brigu o njima. Berlinske službe za zaštitu djece i vladajući Senat zatvorili su oči pred zločinima, a postoje ozbiljne indicije da su čak prešutno odobrili smještaje djece kod pederasta. Studija je također otkrila da je postojala razgranata mreža pedofilske mafije, koja je osim Senata i Službe za zaštitu djece obuhvaćala i ugledne članove obrazovnih institucija, poput Instituta Max Planck, The Free University of Berlin (Freie Universität Berlin) i zloglasne škole Odenwald u Hesseu.(5) Kentler je u svojim specijalističkim publikacijama pozivao na nekažnjavanje pedofila i pederasta, te propagirao seks s djecom kao nužni dio zdravog seksualnog odgoja. On je također uživao veliki ugled i prijateljevao s ljudima iz visoke politike, pisao stručna izvješća u ime Senata, a od 1966. do 1974. bio je voditelj odjela socijalne pedagogije i obrazovanja odraslih u Pedagoškom centru. Istraživači iz Hildesheima izričito naglašavaju ulogu Pedagoškog centra kojeg je osnovao berlinski Senat. Institucija je osnovana u veljači 1965. godine pod upravom gradonačelnika i kasnijeg kancelara Willyja Brandta (SPD) – koji je, prema istraživačima, snažno podržao projekt. Proračun je bio velik i nepregledan, što je Kentler znao savršeno iskoristiti za svoje bolesne i maliciozne ideje i ciljeve.

Zaklada ovime želi upozoriti na činjenicu da se isti scenarij može ponoviti u Hrvatskoj, ako se nastavi s nestručnim i pristranim insertiranjem LGBT ideologije i njenih produkata poput Istanbulske konvencije, u zakone i institucije koje trebaju služiti zaštiti onih najranjivijih među nama.

1 od grč. heteros koja znači različito, i phóbos koja znači strah. Prema Merriam-Webster Dictionary, iracionalni strah, averzija ili diskriminacija prema osobama s heteroseksualnim sklonostima.
2 Pederastija, grč. παιδεραστία, od παῖς, genitiv παιδός: dijete, dječak + ἐραστής: ljubitelj, ljubavnik. Prema enciklopedija.hr, analni koitus odraslog muškarca s dječakom.
3 https://ordoiuris.hr/obranimo-nacelo-najboljeg-interesa-djeteta-i-zastitimo-djecu-od-parapravnog-pohoda-devijantnihpojedinaca-
i-organizacija-koji-ugrozava-dobrobit-djece/
4 https://hildok.bsz-bw.de/frontdoor/index/index/docId/1092
5 https://www.berliner-zeitung.de/mensch-metropole/paedophile-missbrauch-berlin-pflegekinder-li.87610

ZAGREB, 17.06.2020